Impresii despre festival

Descoperă ce spun personalități marcante din lumea festivalului Umor la Gura Humorului.

Viorel Corodescu COV

UMOR … LA HUMOR! … Mă bucur că împreună cu Radu Bercea, George Gavrilean și Florin Sușinschi am fost nașii primului Salon de umor la Gura Humorului, bineînțeles alături de Vera Romaniuc, Constantin Logigan, Rodica Dominte, Marcel Mureșanu dar și de colegii mei de breaslă Vasile Crăiță – Mândră, Ștefan Popa Popa’s, Sorin Postolache, Gabriel… Deschide (Read more) „Viorel Corodescu COV”

Stefan Popa Popas

Umor la… Gura Humorului – 30 De-a lungul a 30 de ediţii la Festivalul „Umor la… Gura Humorului” s-au perindat artişti de marcă, aducând un prestigiu nu numai oraşului, ci şi României, prin faptul că el a fost internaţionalizat şi are un loc binemeritat în peisajul concursurilor de satiră şi umor mari ale lumii. Au… Deschide (Read more) „Stefan Popa Popas”

Mihai Pânzaru PIM

Treizeci de ani de umor la Gura Humorului, la Ochii, Urechile Inima Lumii După cum e obiceiul în Bucovina, nu numai Nunta, dar şi Botezul, marchează un număr de naşi mai mulţi decât unu, cum se obişnuieşte prin alte părţi. Aşadar, se născuse imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, ideea unui festival de umor… la… Deschide (Read more) „Mihai Pânzaru PIM”

Elvira Romaniuc

La împlinirea a treizeci de ani, vârstă a maturității, se cuvine a rememora câteva momente din existența unui FESTIVAL ce a devenit punct de reper pe harta umoriștilor lumii.  Festivalul Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor la… Gura Humorului” a debutat în anul 1991 din dorința de a valorifica, în manieră umoristică, denumirea… Deschide (Read more) „Elvira Romaniuc”

Cornel Udrea

Un zîmbet în oglindă. Mă consider un veteran al festivalului humorean, am venit către prezent împreună, aducînd amintiri din viitor și imagini ale unei deveniri culturale, unice, personalizate, și inconfundabile. În timp, s-au perindat pe simeze, pe scena Casei de Cultură, în intimitatea creației literare, nume mari ale spiritualității noastre, și nu numai: Festivalul are… Deschide (Read more) „Cornel Udrea”

Constantin Moldovan

Despre „Umor la…Gura Humorului” nu pot vorbi decât cu entuziasm, mai ales că – de vreo câțiva ani – contribuim și noi, cei din comuna Mănăstirea Humorului, la buna desfășurare a acestui festival deosebit, în calitate de parteneri pe segmentul ,,literatură umoristică’’. Împreună dorim să promovăm zona cu tot ceea ce are mai bun și… Deschide (Read more) „Constantin Moldovan”