Constantin Moldovan

Despre „Umor la…Gura Humorului” nu pot vorbi decât cu entuziasm, mai ales că – de vreo câțiva ani – contribuim și noi, cei din comuna Mănăstirea Humorului, la buna desfășurare a acestui festival deosebit, în calitate de parteneri pe segmentul ,,literatură umoristică’’.
Împreună dorim să promovăm zona cu tot ceea ce are mai bun și mai frumos, cu oamenii ei primitori, harnici, credincioși, iubitori de neam și păstrători de tradiții.

De-a lungul timpului au fost prezente aici, la Humor, toate marile nume ale scrisului umoristic, ale graficii satirice, aceste personalități povestind, la superlativ, despre locurile binecuvântate de Dumnezeu din acest colț de țară.
Nu sunt multe evenimentele de gen – și nu numai – care să numere 30 de ediții…Tocmai de aceea se cade, cu respectul cuvenit, să mă înclin în fața inimoșilor ce au pus umărul, an de an, la creșterea prestigiului acestui festival de poveste și să aduc un pios omagiu celor care – organizatori, membri ai juriului sau participanți – ne zâmbesc, acum, din stele.

Prieteni dragi, având convingerea că ne vom revedea aici, în Bucovina, pentru a continua să scriem pagini de neuitat în suflete și gânduri, mă rog Creatorului să fiți dăruiți cu sănătate și inspirație.

Încrezător, prieten cu Fortuna,
Vă adresez salutul meu de dor
Și vă invit, la fel ca-ntotdeauna:
Veniți în Bucovina…La Humor!

Festivalului nostru îi doresc, vorba prietenilor polonezi, ,,sto lat’’(100 de ani)…Și mai mult decât atât! ?
Vivat!

prof. Constantin Moldovan,
primarul comunei Mănăstirea Humorului, județul Suceava

Articol postat in categoria .