Viorel Corodescu COV

UMOR … LA HUMOR! …

Mă bucur că împreună cu Radu Bercea, George Gavrilean și Florin Sușinschi am fost nașii primului Salon de umor la Gura Humorului, bineînțeles alături de Vera Romaniuc, Constantin Logigan, Rodica Dominte, Marcel Mureșanu dar și de colegii mei de breaslă Vasile Crăiță – Mândră, Ștefan Popa Popa’s, Sorin Postolache, Gabriel Bratu, Mihai Pânzaru, Mihai Truică, de epigramiștii George Petrone, Cornel Udrea, Ștefan Stroe, Ion Cozmici, Ion Drăgușanul, ș. a..

La acest ceas aniversar (30 de ediții consecutive – cel mai longeviv și mai titrat salon românesc de umor ajuns și internațional), pot spune că am adunat în sacul meu 173. Ei reprezintă câteva povești înlănțuite și foarte importante pentru mine: 74 de ani de viață, 49 de toamne de caricatură publicată, 30 de ediții ale salonului humorean și 20 de ediții de când acord cu mare drag unor noi speranțe ale umorului desenat, premiul personal „COV”.

Ca ieșean, adoptat de bucovineni din 1972, când am venit la Suceava, sunt fericit că acest salon mi-a adus cele mai mari satisfacții, cu atât mai mult cu cât Gura Humorului și oamenii săi păstoriți de simpaticul primar umorist inginer Marius Ioan Ursaciuc, sunt pentru mine o a doua familie, alături de boema ieșeană care m-a format.

Chiar dacă COV – idul 19 nu ne-a permis să fim împreună la această aniversare, am satisfacția că pe acestă cale să fiu alături de humoreni pentru umorul de calitate în capitala umorului românesc. Așa cum glumeau câțiva amici solicitându-mi prognoza pandemică – eu semnând „COV” desenele, mă bucur de tot ce ne oferă Dumnezeu și nu regret nimic din ce a fost, și nici din ce n-a fost să fie.

Fie ca festivalul să dăinuie și să ne umple sufletele de veselie, și să râdem sănătos așa cum am făcut-o și până acum. Cu prietenie, vă trimit o imagine în acest sens.

VIOREL CORODESCU – COV

Articol postat in categoria .